Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде ми ходи тока :?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде ми ходи тока :?

Здравейте колеги!
    Значи два дни колата я бях оставил в гаража и днес сутринта отивам иии, какво няма ток :С. А сега де... Акумулатора е нов на 4 месеца МонБат 62А, колата съм я палил с въпросния акумулатор на -15 само с докосване на ключа, а сега какво 2 дни на топло и няма ток. Интересното е, че ми се случва два пъти и на двата пъти забравям шофьорската врата отворена(не добре затворена) Възможно ли е тези лампички дето светят(стоповете на вратите) да унищожават заряда на акумулатора ? Иначе на ЕКУскана ми показва, че всичко е наред с алтернатора, а и няма никаква консумация при изгасен автомобил. Сега като се зареди ще я измеря при изгасен автомобил с отворена шофьорска врата..... пък да видим.. Това да те е страх да я оставиш да почива тая кола...

ПС: Колата от подписа!
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

На този Монбат му нямай вяра само заради това, че е нов. Премери го на товарна вилка. Така ще резбереш истината. Това с консумацията е допълнителен проблем и не трябва да има повече от 10 мА консумация в покой.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Лампичките на вратите,двата плафона в купето угасват сами и при отворени врати.Тези на вратите гаснат след малко по-дълго време 2-5минути(не съм ги засичал).
      sigpicAlfa Romeo 147,1.9JTD(115hp)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        На този Монбат му нямай вяра само заради това, че е нов. Премери го на товарна вилка. Така ще резбереш истината. Това с консумацията е допълнителен проблем и не трябва да има повече от 10 мА консумация в покой.
        Ако има аларма и музика може да е и повечко, докъм 30-40.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Ако има аларма и музика може да е и повечко, докъм 30-40.
          Да, но дори 100 мA да са, ако на акумулатора са му истински тези 62 A/H, пак нямаше да грохне за 24 часа.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Купил си възможно най-скапания акумулатор, знам няколко случая, включително и при мен на чудодейно "оправили" се тоци при изхвърляне на Монбат и замяната му с друг
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

А стига бе.Четвърта зима съм с МОНБАТ и върти като луд.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                Не казвам, че всички са скапани, но доколкото знам процента на "фира" при тази марка е неприемливо голям
                AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Ща видим на 5-тата баце.....
                  Шегичка....

Преди 5-години на колата ми преди Алфата си купих Искра,но исках Монбат щот бях доволен от марката, просто нямаше от тях в момента....
                  Мой приятел си взе Монбат по същото време....
                  3г. го ползвах на Алфата, но след катастрофата като не са ползваше 1м. а и беше 55Ач. Нещо взе да изнемогва... Макар, че го подарих на един приятел, той му долял електролит и го заредил и още го ползва....... Но на дизела му идваше малко слаб 55Ач....
                  Та Монбата на моя приятел отдавна даде фира, не знам дали и 3г. изкара.....

Чай си мълча, че ся взех един от Метро на примоция...... но е 75Ач. Да видим колко ще издаяни.....
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Такааа, на човека му бягат тоците, вие чешете акумулаторите. Нека си направи замерванията па за Монбат пуснете една тема в общия раздел.
                    А сега по темата - изключи минусовата клема, забий един ампер метър и изчакай докато се изключат всички консуматори. Тогава виж колко ти е действителната консумация и ще се разбере какво става
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Такааа, на човека му бягат тоците, вие чешете акумулаторите. Нека си направи замерванията па за Монбат пуснете една тема в общия раздел.
                      А сега по темата - изключи минусовата клема, забий един ампер метър и изчакай докато се изключат всички консуматори. Тогава виж колко ти е действителната консумация и ще се разбере какво става
                      Абе,леко полеко и щe влезеш в крак.Много зор с теб бе!

Comment

Не е по темата. А и не ме вълнуват чужди мисли. Просто да помогнем на колегата, а не да си драскаме ....
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Ич нема чувство за хумор......

Ари и аз оспамих......

Нощния да ни ми отговаря........ отук на татък само по темата........ плийсссс....
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Working...
                          X